| Autor |
Wiadomość |
Gość
|
# Wysłano: 25 Lis 2009 23:58
Odpowiedz
Koncepcji mi nie brakuje czytaj uwaznie chodzi o to ,że w wypowiedziach nie ma konkretnych pomysłów nie ma tu nic oprócz czystego populizmu.A szkoła zostanie oddana do uzytku nawet gdy koszty nie zmaleja czemus musi słuzyc skoro ją wybudowano . Chyba Ci sie wydaje że mnie znasz bo ja nie mam kłopotu ze znalezieniem sie w jakiejkolwiek sytuacji.Co do osiagania celów próbować zawsze warto ale jak się z góry załozy ,ze cel jest nie realny to w każdej sprawie szkoda zachodu.Sprawa jest nieprzewidywalna i do konca nie przesadzona sam dobrze wiesz jak to jest .Liczyłam na merytoryczną wypowiedż ale widzę że szkoda czasu.
|
WK
|
# Wysłano: 30 Lis 2009 06:12
Odpowiedz
Wszyscy piszą, mądrzą się, jeden inteligentniejszy od drugiego,merytorycznych wypowiedzi oczekują :-) Moze to i dobrze zabrać głos w tej sprawie, bo o swoje racje walczyć trzeba. Wiadomo jednak na 100%, ze gimnazjum od dawna wisiało na włosku, bo dzieci w Glojscach nigdy nie było dużo, a w obecnym czasie jest ich jeszcze mniej i z pewnością magicznie ich nie przybędzie. Takie sa realia i nic na to nie poradzimy, tak jest na całym świecie, dzieci dojeżdżają do szkol i nikt sie temu nie dziwi. Ważne jest, jak ktoś pisał wcześniej żeby mogły swobodnie, bez kłopotów dojeżdżać do szkoły. Złych rzeczy mogą nauczyć sie wszędzie, nie tylko w gimnazjum w Dukli. Teraz należy dbać o podstawówkę, o nasze male dzieciaki, żeby nie musiały się tłoczyć w autobusie jak te z Teodorówki. Trzeba doprowadzić do końca budowę sali gimnastycznej, bo to ile lat sie ja buduje to już rekord o jakich mało na świecie się słyszy. W Iwli sie dało. to i u nas tez się da. Ciekaw jestem jaka krytyka teraz mnie spotka.
|
Gość
|
# Wysłano: 30 Lis 2009 12:01
Odpowiedz
Tak trzeba doprowadzić do końca budowy sali gimnastycznej? Tylko dla kogo ta sala będzie budowana? Dzieci coraz mniej w Głojscach a jak odejdą dzieci z gimnazjum to ile ich zostanie? Przynajmniej jeden pozytywny efekt dla naszych dzieci będzie w gimnazjum w Dukli, tj. będą mogły uczestniczyć w zajęciach sportowych i rozwijać swoje umiejętności sportowe w godnych i naprawde dobrych warunkach, których to warunków niestety nie jest w stanie zapewnić nasza szkoła. Jak obecnie nasze dzieci mogą ćwiczyć takie dyscypliny jak np. koszykówka czy siatkówka? Będą tam mieć możliwość nauki na równi z innymi. Co do budowy sali to takie moje przemyślenie, skoro nie byliśmy w stanie doprowadzić budowy sali do KOŃCA to czy teraz dokończymy ją? Gdzie zdobędziemy środki na dokończenie tej inwestycji? Dla kogo jeśli dojdzie do likwidacji gimnazjum to będzie jeszcze mniej dzieci dla których będzie ona potrzebna.
|
|
|
yyjayy
|
# Wysłano: 6 Gru 2009 22:39
Odpowiedz
/* Wpis usunięto - naruszenie Regulaminu */
|
Gość
|
# Wysłano: 9 Gru 2009 13:23
Odpowiedz
Do yyjayy "Nie rzucaj słów na wiatr, jeśli nie wiesz, dokąd je zaniesie"
|
xyz
|
# Wysłano: 12 Gru 2009 22:36
Odpowiedz
Tak trzeba doprowadzić do końca budowy sali gimnastycznej? Tylko dla kogo ta sala będzie budowana? Dzieci coraz mniej w Głojscach a jak odejdą dzieci z gimnazjum to ile ich zostanie? Przynajmniej jeden pozytywny efekt dla naszych dzieci będzie w gimnazjum w Dukli, tj. będą mogły uczestniczyć w zajęciach sportowych i rozwijać swoje umiejętności sportowe w godnych i naprawde dobrych warunkach, których to warunków niestety nie jest w stanie zapewnić nasza szkoła. Jak obecnie nasze dzieci mogą ćwiczyć takie dyscypliny jak np. koszykówka czy siatkówka? Będą tam mieć możliwość nauki na równi z innymi. Co do budowy sali to takie moje przemyślenie, skoro nie byliśmy w stanie doprowadzić budowy sali do KOŃCA to czy teraz dokończymy ją? Gdzie zdobędziemy środki na dokończenie tej inwestycji? Dla kogo jeśli dojdzie do likwidacji gimnazjum to będzie jeszcze mniej dzieci dla których będzie ona potrzebna. ,,Ci co nierozumieja sieją ferment.,,
|
xyz
|
# Wysłano: 12 Gru 2009 22:41
Odpowiedz
Tak i to sieją WIELKI FERMENT.
|
Gość
|
# Wysłano: 28 Sty 2010 09:13
Odpowiedz
"<zabrać pijaką i dać dziecią>" Radze zakupić słownik ortografii Panu zakładającemu temat "dziecią" / "pijaką" jak można popełnić tak banalny błąd? ;>
|
xyz
|
# Wysłano: 28 Sty 2010 11:06
Odpowiedz
Czy komuś tu z jakiegoś powodu koniecznie zależy na zkłóceniu wspólnoty. Ciągłe wytykanie błędów różnego rodzaju do tego prowadzi.Kiedyś ludzie choć nie byli wykształceni mieli więcej madrosci niż wszyscy dzisiejsi mgr. Brak szacunku ,zrozumienia i pochopne osądy powodują zamęt. Rozwaga odeszła i nie ma komu jej przywrócić. Nie ma wśród nas ks. J BEDNARCZYKA.
|
Gość
|
# Wysłano: 28 Sty 2010 12:19
Odpowiedz
Moim zdaniem, gimnazjum w Głojscach ma nikłą szansę na przetrwanie. Przemawiają za tym dwa dość znaczne powody oaz wiele innych mniej ważnych argumentów. Pierwszy, mała liczba dzieci uczęszczająca do tego gimnazjum i koszty związane z jego utrzymaniem. Drugi, gmina wydała dość sporą sumę ma wybudowanie przyszłego „zbiorczego” gimnazjum znajdującego się na terenie miasta Dukli. Podobny los spodka i inne gimnazja w innych miejscowościach prędzej czy później, gdyż kilkumilionowa inwestycja budowy nowego obiektu musi czemuś służyć. Jedyną wadom tego przedsięwzięcia w przypadku Głojsc jest odległość nowej szkoły i problemy związane z transportem dzieci zwłaszcza w sezonie zimowym, gdyż tak naprawdę mowy obiekt daje lepsze możliwości rozwoju danego dziecka oraz zapewnia lepsze warunki związane z jego edukacjom, niż te jakie ma nasze gimnazjum w Głojscach. Więc chcąc obronić istnienie naszego gimnazjum musimy po pierwsze, przestać krytykować się nawzajem i opracować skuteczny plan dialogu z władzami gminy, oraz przedstawić konkretne argumenty, dla których nasze gimnazjum nie morze zostać zlikwidowane. W przeciwnym razie wynegocjować korzystną opcję dojazdu dzieci do Dukli tak aby nie musiały czekać na autobus, bo będzie trudno uchronić nasze gimnazjum przed likwidacjom. I stało się .Może nie będzie tak żle czas pokaże.
|
mieszkaniec Glojsc
|
# Wysłano: 15 Lut 2010 21:19
Odpowiedz
Cisza po burzy? do x i ggg trzeba bylo zabrac glos - bylo by kulturalnie i wioska byla by na pokaz "wstyd wstyd wstyd''ale mi za was -zero a nawet mniej niz zero zrozumienia dla tych co cos robia dla dobra nas wszystkich a przynajmniej sie staraja, do prymityw -szkola jest potrzebna aby znac pisownie - Ty wiesz a x i ggg trochu wagarowaly,
|
|
|
głojszczanin
|
# Wysłano: 15 Lut 2010 23:46
Odpowiedz
Że szkoła jest potrzebna każdy rozsądny człowiek wie ale rozumie też,że obronić jej istnienie przy takiej liczbie dzieci i innych niesprzyjajacych czynnikach było prawie nie realne.Szacunek i podziękowanie dla tych którzy się starali i pogarda dla tych którzy nic nie zrobili w tej sprawie tylko krytykowali .Jestem dumny że pochodzę z Głojsc, że mam swoją tożsamość.
|
prymityw
|
# Wysłano: 15 Lut 2010 23:55
Odpowiedz
Faktycznie nie wagarowałem bo rodzice nie pozwalali na marnowanie czasu ale to nie dzisiejsze czasy.
|
mieszkaniec Glojsc
|
# Wysłano: 17 Lut 2010 20:29
Odpowiedz
To ze szkola jest potrzebna wiem, rozumiem argument mówiacy o liczbie dzieci i kosztach finansowych ale tez wiem ze jest szansa na utrzymanie gimnazjum a Tym ktorzy o to sie staraja zycze powodzenia
|
mlichota76
Użytkownik
|
# Wysłano: 26 Lut 2010 13:47
Odpowiedz
/* Wpis usunięto - naruszenie Regulaminu */
|