Głojsce | Zabyki

- Forum - Rejestracja - Odpowiedz - Szukaj - Statystyki -
glojsce.pl / Forum Głojsce / Zespół harcerski przy 60 druż. im.gen K. ¦wierczewskiego w Głojscach
Autor Wiadomo¶ć
duklanin
# Wysłano: 25 Lut 2010 19:21
Odpowiedz 

Poszukuję członków ¶piewajacego zespołu harcerskiego działajacego w latach 1964- 1979 oraz tekstów piosenek wówczas wykonywanych (mog± być napisane obecnie, odtworzone z pamięci). Może kto¶ ma oryginalne zeszyty z tekstami lub ¶piewniki (ksi±żki z zapisem nutowym),może kto¶ pamieta, w jakich latach sam ¶piewa lub jego kolega znajomy... Może znani s± soli¶ci lub duety. Najpierw była to grupa kilkuosobowa, by na końcu ¶piewało około 30 osób odnosz±c sukcesy na szczeblu wojewódzkim. Zespół obsługiwał wiele uroczysto¶ci organizowanych przez panuj±ce władze. Prowadz±c± zespół była wówczas nauczycielka Krystyna Moskal (Głód), akompaniatorami akordeonowymi Antoni Durał, Jan Bożętka, Bogusław Szczurek, Janusz Stanosz.
Za okazan± pomoc dziękuję
Bogusław Szczurek
Wszystkie informacje proszę kierować na adres e-mail:
duklanin@gmail.com
lub do administratora strony z pro¶b± o przekazanie pod mój adres.

chórzystka
# Wysłano: 27 Lut 2010 21:17
Odpowiedz 

Panie Bogdanie przecież najpro¶ciej zwrócić sie do Pani Głód.

duklanin
# Wysłano: 28 Lut 2010 19:24
Odpowiedz 

Proszę chórzystkę kontakt na mail

duklanin
# Wysłano: 10 Mar 2010 20:17
Odpowiedz 

Proszę o pomoc w opisanej sprawie wyżej. Młodsze pokolenie może pomóc. Odwiedziłem wczoraj w Kro¶nie ¶piewaj±ce dawniej w drużynie, małżeństwo. Co nieco pomogli, reszta wkrótce. Były miłe wspomnienia.

Go¶ć
# Wysłano: 12 Mar 2010 12:15
Odpowiedz 

Panie Bogdanie - chórzystka ma rację.Proszę skontaktować się z p.GŁODOWˇ, a Ona chętnie udzieli Panu cennych informacji.
Anonim,

duklanin
# Wysłano: 18 Mar 2010 11:33
Odpowiedz 

Jeszcz raz cyt.:Poszukuję członków ¶piewajacego zespołu harcerskiego działajacego w latach 1964- 1979 oraz tekstów piosenek wówczas wykonywanych (mog± być napisane obecnie, odtworzone z pamięci). Może kto¶ ma oryginalne zeszyty z tekstami lub ¶piewniki (ksi±żki z zapisem nutowym),może kto¶ pamieta, w jakich latach sam ¶piewa lub jego kolega znajomy... Może znani s± soli¶ci lub duety. Najpierw była to grupa kilkuosobowa, by na końcu ¶piewało około 30 osób odnosz±c sukcesy na szczeblu wojewódzkim
wystarczy na pisac mi na maila np. Moja mam ¶piewała wtedy- nazwisko dawne, albo info o tacie. Mamy w domu zeszyt z p iosenkami albo, rodzice ¶piewaj± lub wspominaj± takie melodie lub inne. Byłem ostatno w Kro¶nie u małżeństwa które z powodzeniem wystepowało w zespole. Wspomnienia były miłe. Z Antkiem Durałem rozmawiam co tydzień, także temat muzyczny jest stale poruszany. Ale czym wiecej szczegółów tym lepiej. Podobno jedna z aktywnych "¶piewaczek" jest na ¦l±sku, lecz często na dłuzej odiwedza Głojsce (wkrótce się spotkamy). Wczoraj spotkałem mieszkankę Draganowej która też była cżłonkiem zespołu. Spotkanie było krótkie, obiecała pomoc tzn. przypomni sobie koleżanki i kolegów (harcerzy spiewaj±cych) z tamtych lat. WYżej jest podany do mnie kontakt.

duklanin
# Wysłano: 22 Mar 2010 19:07
Odpowiedz 

Przesyłam administratorowi fotografię zespołu harcerskiego. Ale był skład. A jak ¶piewali. Akordeon prawie taki jak ja. Wspomnień czar. Może kto¶ ma fotki harcersko zespołowe.

BORYS
# Wysłano: 5 Kwi 2010 21:18
Odpowiedz 

BOGUS.JAKIES ZAPISKI PIOSENEK MIAŁ JANEK WOZNIAK DWA ZESZYTY MOZE NIE KONIECZNIE TE KTÓRE SPIEWAŁ CHÓR,ALE MOZNA ZAPYTAC. /BORYS,/

duklanin
# Wysłano: 13 Kwi 2010 21:29
Odpowiedz 

Nie wiem który Jan WOżniak, znam dwóch r.ur: 1957- i rok ur. 1958.
nie wiem kto Borys
Prosze o blizsze informacje na duklanin@gmail.com

I to juz jest ekstra informacja
Bogusław Szczurek

Borys
# Wysłano: 16 Kwi 2010 18:45
Odpowiedz 

JAN WOZNIAK 57r ,BORYS-INICJAŁY TEN SAM ROK.

duklanin
# Wysłano: 18 Kwi 2010 19:41
Odpowiedz 

Jan Wożniak napisz mi maila z nr telefonu duklanin@gmail.com

Go¶ć
# Wysłano: 10 Maj 2010 20:44
Odpowiedz 

udało się już zebrać jakie¶ teksty harcerskich piosenek? będ± gdzie¶ dostępne?

duklanin
# Wysłano: 18 Maj 2010 22:54
Odpowiedz 

Mam trochę, ale w dalszym ciagu czekam na podanego wyżej maila od Borysa. Dodatk, info Poszukuję członków ¶piewajacego zespołu harcerskiego działajacego w latach 1964- 1979 .

Go¶ć
# Wysłano: 7 Cze 2010 08:35
Odpowiedz 

kiedy jakie¶ opracowanie? ¶wietny pomysł.

Twoja wypowiedĽ
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link 

» Login  » Hasło 
Możesz podać login (o ile nie jest zarezerwowany) bez konieczno¶ci rejestracji.
W przeciwnym razie wyst±pisz jako Anonim.

Wygenerowane przez mini BB™ © 2001-2010